woensdag 18 april 2012

Eva Jinek huilde voor liveshow


Eva Jinek huilde voor liveshow

Eva Jinek mag dan een koele kikker lijken, achter de schermen is ze dat niet. De WNL-presentatrice is door de spanning in tranen uitgebarsten vlak voor haar eerste grote liveoptreden op televisie, onthult ze in het boek Presenteren van Maritte Braspenning en Jolanda aan de Stegge.

In 2008 werkte Eva Jinek samen met Philip Freriks in de VS aan een programma rond de presidentsverkiezingen. “Ik dacht aan de historische betekenis van die avond. Aan hoeveel kijkers we zouden hebben”.

Het was een van de grootste en duurste nieuwsuitzendingen die de NOS ooit had gedaan. Eva Jinek was toen nog maar net op tv als presentatrice van het Journaal op 3.

Traantje
“Het had allemaal mis kunnen gaan. Op de dag zelf heb ik in de auto op weg naar de locatie een traantje gelaten. De eindredacteur zei: Eef doe eens normaal, je moet zo op!” Achteraf kon Eva Jinek er wel om lachen, vertelt ze in het boek. “Als ik eenmaal ben opgemaakt, huil ik niet meer."

Laatste keer
Die emotionele breakdown voor de liveuitzending van vier jaar geleden was meteen ook haar laatste. “Ik heb één keer gehuild van de zenuwen, dat was toen in Amerika, daarna nooit meer”, zegt WNL presentatrice Eva Jinek, die tegenwoordig bijna dagelijks live op tv is.