vrijdag 1 juli 2011

Eva Jinek volgens Hans Laroes niet dankzij uiterlijk in NOS Journaal

Eva Jinek volgens Hans Laroes niet dankzij uiterlijk in NOS Journaal.
Eva Jinek heeft haar functie als nieuwslezer bij het NOS Journaal niet te danken aan haar jonge uiterlijk.
 
Dat zegt scheidend hoofdredacteur Hans Laroes desgevraagd in VARAgids. Het tv-blad vindt het merkwaardig dat een dame met Amerikaans accent het Journaal mag presenteren en vermoedt dat uiterlijk een rol heeft gespeeld.
 
Dat spreekt Laroes echter tegen. “Laat ik helder zijn: Eva Jinek is een uitstekend journaliste. Ze heeft haar baan te danken aan haar kwaliteiten, en aan niets anders.“
Hans Laroes begrijpt niets van de suggestie. “Nee, waarom denk je dat? Eva Jinek heeft een licht Amerikaanse tongval, omdat ze lang in de VS heeft gewoond. En uit onderzoek blijkt ze een van de meest gewaardeerde nieuwslezers.”
Hans Laroes vindt een smetteloze uitspraak niet nodig. “Ik ben niet van de lijn dat nieuwslezers moeten zijn zoals Fred Emmer was. Ik ben veel meer van de lijn dat nieuwslezers zoals Philip Freriks moeten zijn, een persoonlijkheid. Er mag dus best een rauw randje aan iemand zijn, als hij of zij maar een overtuigd journalist is.”
Eigenlijk zou Eva Jinek Nieuwsuur gaan presenteren. Dat het niet doorging, is volgens Laroes geen ramp. “Het is echt een veel beter programma dan alle Uitgesprokens, maar het is nog iets te veel bedacht, nog niet een goed werkend geheel. Dus er is nog wel iets te verbeteren.“

Geen opmerkingen:

Een reactie posten