maandag 22 augustus 2011

Eva Jinek van NOS Journaal naar WNL

NOS-presentator Eva Jinek verlaat het journaal en wordt een van de gezichten van omroep WNL.
In september krijgt Eva Jinek op de zondagochtend tussen 9.30 en 10.30 haar eigen talkshow ‘Eva Jinek op Zondag’ waarin zij spraakmakende mensen uit het nieuws zal ontvangen. Daarnaast zal zij, afgewisseld door Merel Westrik, de dagelijkse ochtendshow tussen 7.00 en 9.00 uur op Nederland 1 presenteren.
De hoofdredacteur van WNL, Bert Huisjes, is dolgelukkig met de komst van Eva Jinek: "Ik zie haar, net als Merel Westrik, als een groot journalistiek talent en een prettige en aansprekende dame. Ze heeft zich bewezen als een kundig presentator en interviewster. Met Eva in de gelederen wil WNL prachtige ontbijt- en zondagtelevisie gaan maken.”
Eva Jinek is opgetogen over haar overstap die in Hilversum het mediagesprek van de dag is. Ze zegt: "WNL biedt mij de kans zowel een dagelijks nieuwsprogramma te presenteren als een wekelijkse talkshow met boeiende persoonlijkheden. WNL is een jonge en ambitieuze omroep waar ik mijn energie en liefde voor de journalistiek in kwijt kan.”
De NOS reageert sportief op haar verrassende vertrek. Hoofdredacteur Marcel Gelauff zegt: "De overstap van Eva Jinek is een buitengewone felicitatie waard. Ik heb er alle begrip voor dat ze de kans grijpt zich verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd verliest het journaal een groot talent dat ik niet graag mis. Ik wens Eva veel succes met deze stap.”
Ook Eva Jinek kijkt met dankbaarheid terug op haar periode bij het journaal. "Dankzij de NOS heb ik me kunnen ontwikkelen. Ik ben de omroep heel dankbaar voor de steun die zij me al die jaren heeft gegeven.”
Eva Jinek verlaat dus de NOS. De presentatrice maakt de overstap naar WNL. Jinek gaat niet alleen het dagelijkse Ochtendspits presenteren, maar krijgt ook een talkshow op de zondagochtend, waarin ze politici en mensen uit het nieuws ontvangt.
Eva op Zondag zou wel eens de Nederlandse tegenhanger van het Amerikaanse Meet the Press kunnen worden.
Relatie Bram Moszkowicz
Vorig jaar ketste de overgang van Eva Jinek naar het programma Nieuwsuur nog af, vanwege haar relatie met advocaat Bram Moszcowicz. Ochtendspits gaat Jinek samen met Merel Westrik presenteren, die overkomt van de lokale Amsterdamse zender AT5.
Afgelopen seizoen werd Ochtendspits nog gepresenteerd door Petra Grijzen en Alex de Vries. Grijzen gaf aan het einde van het seizoen aan op te zullen stappen. Wat de komst van Eva Jinek en Westrik voor voormalig Telegraaf-journalist De Vries betekent, is nog niet bekend.
Het is nog niet bekend wanneer Eva Jinek voor het laatst het Journaal zal presenteren. Hoofdredacteur van de NOS, Marcel Gerlauff zegt op Twitter. 'Eva Jinek naar WNL, ik snap de keuze en wens haar alle succes! Maar voor de NOS echt heel erg jammer dat zo'n aanstormend talent vertrekt.'
De hoofdredacteur van WNL, Bert Huisjes, is dolgelukkig met de komst van Eva Jinek: Ik zie haar als een prettige en aansprekende dame.'
Eva Jinek werkte sinds 2004 voor de NOS. Sinds 2008 staat ze voor de camera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten