dinsdag 9 maart 2010

Eva Jinek definitief presentatrice Nieuwsuur: samen met Twan Huys Anchor


Eva Jinek wordt vanaf september de rechterhand van Twan Huys in het nieuwe tv-programma Nieuwsuur. Eva Jinek presenteert nu nog het NOS Journaal en het Journaal op 3, maar stopt daar per 1 mei mee om zich volledig te richten op haar nieuwe functie.

Dat meldden omroepen NOS en NPS vandaag. Met Eva Jinek en Huys heeft Nieuwsuur twee bekende presentators gestrikt.

Vorige week werd al bekend dat NOVA-presentator Clairy Polak een functie krijgt bij het actualiteitenprogramma. Polak wordt interviewer op locatie.

Matthijs van Nieuwkerk vertelde vorige week al in De Wereld Draait Door dat Eva Jinek een grote kans maakte op deze job(waarvan wij op deze site melding maakte), en dit bleek de waarheid.

Mening
Nieuwsuur is vanaf september zeven dagen per week op Nederland 2 te zien. Het programma van de publieke omroep brengt nieuws en achtergronden en stelt zich 'neutraal' op. 'We laten de zaak van alle kanten zien, zodat kijkers hun eigen mening kunnen vormen,' aldus NOS-directeur Jan de Jong in de Volkskrant.

Eva Jinek wordt dus naast Twan Huys presentator van Nieuwsuur, de opvolger van NOVA. Dat is bekendgemaakt door de NOS, die het nieuwe dagelijkse actualiteitenprogramma samen met de NPS gaat maken.

De keuze voor de 31-jarige blonde nieuwslezeres van het NOS Journaal en Journaal op 3 is een gedeelde beslissing van de NPS en NOS, die samen verantwoordelijk zijn voor het programma, aldus een persbericht. Eva Jinek deed onder meer Amerika Kiest, samen met Philip Freriks. Ze werd bij het grote publiek ook bekend door een filmpje op internet van een Journaal-repetitie waarbij ze bezig is met haar decolleté en roept: 'ik zie je borsten'.

Twan Huys, die nu NOVA presenteert, is in dienst van de NPS. Onlangs werd duidelijk dat Clairy Polak geen presentator wordt van het 'neutrale' Nieuwsuur, vanwege haar VARA-profiel. Polak gaat wel voor het programma werken. Ze gaat grote interviews op locatie maken.

NOVA-hoofdredacteur Carel Kuyl wordt ook de baas van Nieuwsuur, samen met de huidige NOVA-adjunct-hoofdredacteur Hugo van der Parre. Namens de NOS wordt Rob Koster adjunct-hoofdredacteur. Hij was eerder onder meer chef van de Haagse redactie van het NOS Journaal.

Nieuwsuur begint na de zomer en wordt dagelijks uitgezonden tussen tien en elf uur 's avonds op Nederland 2.

Eva Jinek wordt vanaf september medepresentator van het nieuwe programma Nieuwsuur van de NOS en NPS op Nederland 2.

Dat meldden beide omroepen dinsdag. Eerder was al bekend dat ook Twan Huys anchor wordt en dat Clairy Polak voor Nieuwsuur interviews op locatie gaat maken.

Eva Jinek is afkomstig van de NOS, waar zij nu nog het NOS Journaal en het Journaal op 3 presenteert.

Volgens een NOS-woordvoerster stopt ze per 1 mei met het presenteren van de journaals om zich voor te bereiden op haar nieuwe functie. Huys is als presentator van NOVA, dat gaat verdwijnen, een bekend gezicht van de NPS.

Nieuwsuur wordt een dagelijks programma met nieuws en achtergronden. NOS en NPS willen met het programma op een onpartijdige manier achtergronden en context geven bij het dagelijkse nieuws.

De redactie komt onder leiding te staan van hoofdredacteur Carel Kuyl (NPS) en de adjunct-hoofdredacteuren Rob Koster (NOS) en Hugo van der Parre (NPS). Koster is nu nog research verslaggever bij de NOS en vervulde jarenlang verschillende functies bij de omroep. Van der Parre en Kuyl vormen samen de huidige hoofdredactie van NOVA.

Nieuwsuur wordt met ingang van het nieuwe tv-seizoen uitgezonden op het tijdstip van NOVA en duurt vijftig minuten. In het programma is veel aandacht voor 'Den Haag' en ' Brussel'. Ook het huidige Sportjournaal van Nederland 3 wordt in Nieuwsuur geïntegreerd.

Eva Jinek en Twan Huys gaan vanaf september 2010 het actualiteitenprogramma Nieuwsuur presenteren. Dit programma gaat NOVA vervangen.

Huidig NOVA-presentatrice Clairy Polak zal als verslaggever voor het nieuwe programma interviews op locatie gaan maken.

Nieuwsuur is het resultaat van de enkele maanden aangekondigde reorganisering van de drie actualiteitenrubrieken van de publieke omroep. NOVA wordt in september, na het vertrek van de VARA uit het programma, Nieuwsuur.

Netwerk, nu gemaakt door EO en de NCRV wordt opgeheven. Daarvoor krijgen de omroepen zendtijd terug voor een eigen actualiteitenrubriek. Alleen EenVandaag, nu gemaakt voor TROS en AVRO, blijft in zijn huidige vorm bestaan.

Het tv-programma Nieuwsuur zal worden gepresenteerd door Twan Huys en Eva Jinek.

De talentvolle Eva Jinek komt van de NOS, waar zij bekend is als presentator van het NOS Journaal en het Journaal op 3. Huys is als presentator van NOVA een bekend gezicht van de NPS.

Proficiat!

2 opmerkingen:

  1. Feli met deze mooie promotie, helemaal verdient!!

    XXX, Eduard

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie je borsten, en die zijn heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen