zaterdag 6 maart 2010

Eva Jinek presentatrice Nieuwsuur naast Twan Huys?


Word Eva Jinek de presentatrice van Nieuwsuur naast Twan Huys?

Deze opmerkelijk vraag stelde Matthijs van Nieuwkerk aan Clairy Polak in De Wereld Draait Door afgelopen vrijdag.

Volgens Matthijs van Nieuwkerk zou het Eva Jinek kunnen worden, omdat ze bij de NOS in dienst is, en er nog een vrouwelijke anchorwomen naast Twan Huys gezocht wordt. Ook de naam van NOS journaal presentatrice Astrid Kersseboom is genoemd.

NOVA-presentatrice Clairy Polak was vrijdagavond te gast in De Wereld Draait Door om over de discussie rondom haar persoon te praten. De toekomst van Polak stond de afgelopen maand ter discussie omdat haar profiel te links zou zijn om het gezicht te kunnen zijn van het nieuwe neutrale Nieuwsuur.

Daarop brak een storm van steunbetuigingen uit van onder meer Dieuwertje Blok. Nu is bekend dat Polak wel voor de opvolger van NOVA gaat werken, maar niet als presentatrice. Hiervoor zou Eva Jinek dus in de running zijn. Daarover kwam ze praten met Matthijs van Nieuwkerk.

Er is de afgelopen weken veel te doen geweest rond Clairy Polak. Nadat bekend werd dat NOVA opgaat in het Nieuwsuur was haar positie lange tijd onzeker. NOS-directeur Jan de Jong vond dat de presentatrice niet mee kon gaan naar nieuwe NOS/NPS-programma, maar deze week werd bekend dat Polak daar toch aan de slag gaat.

De Jong vond dat Polak, die in dienst is bij de VARA, niet bij het ‘neutrale’ Nieuwsuur zou passen, wat tot veel steunbetuigingen voor Polak leidde. Ook hoofdredacteur Carel Kuyl wilde Clairy Polak behouden voor zijn rubriek en gaat haar inzetten bij grote interviews op locatie.

In DWDD praatte Polak voor het eerst zelf over de discussie over haar persoon. Andere gasten, naast tafelheer is Marc-Marie Huijbregts zijn Joost Zwagerman, over zijn Boekenweekgeschenk en Bertolf, die deze week een Zilveren Harp won.

Clairy Polak, presentatrice van het actualiteitenprogramma NOVA, stapt na de zomer over naar het nieuwe programma Nieuwsuur van de NOS en de NPS. Dat heeft hoofdredacteur Carel Kuyl van NOVA woensdag bevestigd na een bericht hierover in de Volkskrant.

Nieuwsuur komt op Nederland 2 in plaats van NOVA. Polak gaat het nieuwe programma niet presenteren, maar wordt ingezet voor interviews op locatie, aldus Kuyl. ''Ik ben er erg blij mee en ik vind het heel eervol. Ook Polak is er erg blij mee'', aldus Kuyl.

De eerste uitzending van Nieuwsuur is in september. Twan Huys wordt presentator. Wie de tweede anchor wordt, is nog niet bekend. De gesprekken hierover lopen nog, aldus Kuyl. Schijnbaar is Eva Jinek een van de topkandidaten.

Polak presenteerde als freelancer het programma NOVA en was daarbij een belangrijk gezicht van de VARA. Deze omroep gaat een eigen actualiteitenrubriek maken die twee keer per week wordt uitgezonden.

Voor de tweede anchor zouden Eva Jinek en Astrid Kersseboom favoriet zijn. Volgens ingewijden is Astrid Kersseboom echter al voorzien met een mooi pakket bij de NOS, zoals het volgen van het Koninklijk Huis.

Wat ook in het voordeel van Eva Jinek kan werken, is dat de NOS van Nieuwsuur een nieuw fris programma wil maken, met dito presentatoren, en dat Eva Jinek daar meer geschikt voor is dan de al gevestigde waarde Astrid Kersseboom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten