zondag 30 januari 2011

Eva Jinek vaste presentator Met het Oog op Morgen‎

Journaliste en nieuwslezeres Eva Jinek wordt vaste presentator van het Radio 1-programma Met het oog op morgen. Jinek vervangt een van de huidige presentatoren Joris Luyendijk.
Dat melden de makers van het NOS-programma. De 32-jarige nieuwslezeres viel al vaker in, maar krijgt vanaf maart voor vast de maandagavond.
Eva Jinek is 'buitengewoon blij en vereerd' met haar nieuwe taak. "Journalistiek gezien is Het Oog ook een van de meest bevredigende programma's die er zijn om te presenteren. Je hebt de tijd om tot een echt gesprek te komen met je gasten, de onderwerpen zijn zeer uiteenlopend en er is alle ruimte voor je persoonlijke inbreng. Kortom, een uitdaging en een feest om te doen."
Eva Jinek werkt sinds 2004 bij de NOS. Vier jaar later werd ze nieuwslezers bij het NOS Journaal. Ze gaat televisie en radio nu combineren.
Luyendijk verlaat het radioprogramma na een jaar om “zijn journalistieke loopbaan in een andere richting voort te zetten”, zo laat de NOS via Twitter weten.
Eva Jinek wordt dus een van de vaste presentatoren van het radioprogramma Met het Oog op Morgen.
De 32-jarige presentatrice begon in 2004 bij de NOS als bureauredacteur buitenland. Sinds begin 2008 presenteert ze het NOS Journaal op 3. Niet veel later kwam daar het 'gewone' NOS Journaal bij. Nu gaat Eva Jinek dat dus combineren met haar radiowerk.
Eva Jinek was sinds juni al vaste invaller bij Met Het Oog, maar vanaf maart is ze vast in dienst bij het late night-programma. “Ik ben buitengewoon blij en vereerd met de benoeming. NOS Met het Oog op Morgen is al 35 jaar een gewaardeerd instituut“, zegt de NOS-presentatrice.
Joris Luyendijk, die het Oog sinds 2007 incidenteel en sinds begin 2010 structureel presenteert, vertrekt omdat hij zijn journalistieke loopbaan in een andere richting wil voortzetten. Hij vindt zichzelf meer schrijver dan presentator. Luyendijk zegt “het een eer te vinden om bij het Oog te hebben gewerkt. Ik heb het de afgelopen 2,5 jaar met heel veel plezier gedaan.”
Redactiechef Marion van de Wouw vindt het jammer dat Joris vertrekt. “Hij heeft een scherpe journalistieke geest en dwarse blik en was daarom een goede aanvulling op het presentatorenteam van het Oog. Wel begrijp ik Joris’ besluit. Gelukkig hebben we in Eva Jinek een goede opvolger gevonden.”
De andere avonden worden door zes andere vaste presentatoren verzorgd: Mieke van der Weij (dinsdag), Clairy Polak (woensdag), Max van Weezel (donderdag), Tijs van den Brink (vrijdag), Stephan Sanders (zaterdag) en John Jansen van Galen (zondag).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten