woensdag 20 april 2011

Eva Jinek presenteert koninklijk huwelijk tussen prins William en Kate Middleton voor de NOS


Eva Jinek presenteert koninklijk huwelijk tussen prins William en Kate Middleton voor de NOS.

De NOS schaart zich met Eva Jinek in het rijtje prins Willem-Alexander en prinses Máxima, David en Victoria Beckham en Sir Elton John. De omroep is vrijdag 29 april ook aanwezig bij het huwelijk van de Engelse prins William en Kate Middleton. Vanuit hartje Londen doet de NOS via Eva Jinek vanaf 11.10 uur op Nederland 1 en nos.nl verslag van de gebeurtenissen rondom de ‘royal wedding’.

Van de aankomst van de genodigden, de huwelijksplechtigheid in Westminster Abbey tot de rijtoer van het bruidspaar en ‘dé kus’ op het balkon van Buckingham Place, de NOS is er live bij. De presentatie van de uitzending is in handen van Eva Jinek. Tim Overdiek – tussen januari 2006 en juni 2008 voor de NOS correspondent in Londen – fungeert als co-commentator. ’s Avonds – tussen 19.20 en 19.45 uur – worden op Nederland 2 de hoogtepunten van de dag door Eva Jinek nog een keer achter elkaar gezet.

Het NOS Journaal en het NOS Radio 1 Journaal besteden in aanloop naar en op de dag zelf eveneens veel aandacht aan nieuws rondom hét koninklijke huwelijk van de eeuw. Arjen van der Horst, NOS-correspondent in Londen, voorziet de televisie- en radio-uitzendingen van de NOS van bijdragen. Namens het NOS Journaal is verder Koninklijk Huis-verslaggever Marieke de Vries in Londen voor televisie, terwijl Karin Alberts verslag doet voor het NOS Radio 1 Journaal.

Het verloofde koppel verstuurde eind vorige maand de uitnodigingen voor hun huwelijk op 29 april. Er zijn zo’n 1900 mensen welkom bij de ceremonie in de Westminster Abbey in Londen. Daaronder zijn duizend vrienden en familieleden van het paar, vijftig leden van het Britse koningshuis en tweehonderd buitenlandse ‘royals’. Ook zijn tweehonderd politici uitgenodigd, onder wie de Britse premier David Cameron. Na het publieke gedeelte van de dag volgt een besloten receptie voor zeshonderd gasten op Buckingham Palace, gevolgd door een diner voor driehonderd invités.

Goed nieuws dus voor de royaltywatchers die ook niets willen missen van wat er bij andere koningshuizen in Europa gaande is. Het huwelijk van de Britse prins William met zijn geliefde Kate Middleton, dat op 29 april plaats zal hebben, wordt ook in Nederland live op tv uitgezonden, met Eva Jinek als presentatrice.

De NOS zal de uitzending verzorgen en trekt voor het droomhuwelijk alle registers open. De presentatie zal in handen zijn van nieuwslezeres Eva Jinek, terwijl presentator van het Radio 1 Journaal Tim Overdiek haar bij zal staan.

Het huwelijk zal op een vrijdag voltrokken worden. Wie op dat moment gewoon moet werken en geen televisie in de buurt heeft kan de plechtigheid in en rond Westminster Abbey ook volgen op het Internet of op Radio 1. De plechtigheden beginnen op 29 april om elf uur ’s ochtends en er zullen zo’n 1900 gasten aanwezig zijn bij de ceremonie die in handen zal zijn van de bisschop van Canterbury.
Ook in de Verenigde Staten zal het huwelijk live op televisie te volgen zijn. De 28-jarige prins, de oudste zoon van prins Charles en de wijlen Diana, heeft al sinds 2005 een relatie met Middleton. In 2007 gingen ze even uit elkaar, om in 2008 weer bij elkaar terug te komen.


Eva Jinek heeft medelijden met aanstaande bruid Kate Middleton. "Ik denk dat ze op 30 april opgelucht wakker wordt, omdat het dan voorbij is."
Als Eva Jinek zich in Kate verplaatst dan... "Heb ik vooral met haar te doen", zegt de NOS-presentatrice in Veronica Magazine. "Wat doet dat met je als er twee miljard mensen kijken naar hoe jij uit de auto stapt, hoe je de trap oploopt, hoe je kust. Dat is een immense druk die haast niet te bevatten is."

Eva Jinek verslaat op 29 april het huwelijk van prins William en Kate Middleton. "Normaal gesproken doet Astrid Kersseboom alle uitzendingen over het koningshuis. Maar de bruiloft valt op de dag vóór Koninginnedag, dus haar handen zijn gebonden."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten