donderdag 30 juli 2009

Nieuwe NOS Journaal babe en ster Eva Jinek met dagelijks programma over New York


Aan de komeetachtige carrière van nieuwbakken NOS Journaal babe en ster Eva Jinek lijkt maar geen eind te komen.

In september gaan Eva Jinek en Pieter Jan Hagens een dagelijks tv-programma presenteren over de viering van de 400-jarige relatie tussen Nederland en New York tijdens de ‘NY 400 Holland on the Hudson’- week.

In ‘Nederland in New York’, een productie van de AVRO en de NOS, wordt gezocht naar de Nederlandse invloeden in New York, een stad waarvan Nederland grondlegger is geweest.

Het gaat om zes uitzendingen die van 8 tot en met 13 september om 19.30 uur te zien zijn op Nederland 2.
Voorlopig rijst de ster van Eva Jinek alleen nog maar sneller!











zaterdag 25 juli 2009

Eva Jinek beleeft bliksemcarrière bij NOS


De in Amerika geboren Eva Jinek beleefde eind 2007 pas haar televisiedebuut in het korte Journaal op Nederland 3, maar op 4 november 2008 mocht ze al de prestigieuze, negen uur durende live- uitzending Amerika Kiest presenteren.

“De hoofdredacteur riep me op zijn kamer. Dus ik maar denken: heb ik iets geks gedaan of zo? Toen hij me vroeg, was ik echt met stomheid geslagen. Ik? Mijn langste live-item tot dan toe was zes minuten. Ik bleef een tijdje in zijn kamer om wat af te koelen.”

Amerika Kiest beheersde op een gegeven moment het hele leven van Eva Jinek, vertelt ze in Mikro Gids. “De laatste weken voor de uitzending heeft Amerika Kiest mijn leven helemaal beheerst, op het eind zelfs 24 uur per dag. Ik was zó zenuwachtig. Het voelde alsof alle ogen op mij gericht waren. Ik dacht alleen maar: O mijn god, laat ik het goed doen. Echt goed doen!”

Eva Jinek is geboren in Tulsa, Oklahoma geboren en groeide op in Washington DC. Haar Tsjechische ouders besloten echter te verhuizen toen ze elf werd. “Net voordat ik naar de middelbare school ging, besloten ze dat ze toch liever wilden dat mijn broer en ik in Europe verder zouden opgroeien. Ik herinner me dat ik al na zes weken mijn eerste gesprekje in het Nederlands voerde.”

De baan van Amerikacorrespondent zou sexy Eva Jinek op het lijf geschreven zijn. “Ik zou mijn leventje hier wel kunnen achterlaten, ik ben eerder naar een ander land verhuisd.“





zaterdag 18 juli 2009

Eva Jinek uit de kleren op de cover van mannenblad?


Na haar charmante verschijning in DWDD van laatst, is journaalbabe Eva Jinek heter dan ooit. Haar uitgelekte filmpje, waarin ze zich hardop afvraagt hoeveel borsten ze voor de kijkers in beeld moet brengen, is een absolute hit op youtube. Zoek op 'Eva Jinek ik zie je borsten'. Nog opmerkelijker is echter dat Eva Jinek de verkiezing voor het nieuwe Pl@yboy naakt fotomodel aanvoert!

Het mannenblad startte een tijdje geleden een poll, waarin bezoekers van de site kunnen aangeven welke BN’er zij graag naakt in een bloot fotoshoot op de cover van het mannenblad willen zien. Na haar sportieve optreden als Matthijs van Nieuwkerk’s tafeldiva is Eva Jinek aanzienlijk in de peilingen gestegen.

Bezoekers zien Eva Jinek nog liever bloot dan NOS journaal collega Sacha de Boer, Yolanthe Cabau van Kasbergen of Gigi Ravelli. Als de stand de komende tijd zo blijft kan Eva een telefoontje van hoofdredacteur Jan Heemskerk verwachten. En wie weet gaat haar mobi dan wel af met haar eigen beltoon...

Want hoe hot de Eva Jinek hype is blijkt wel uit het feit dat Revu een ringtone van het filmpje brouwde. Ook is inmiddels de eerste ‘boobies’ remix in omloop. Zelfs gerenommeerde NOS nieuws en sport babes als Sacha de Boer en Dione de Graaff laat sexy Eva achter zich voor de begeerde naakt fotoshoot in Playboy.











maandag 13 juli 2009

Eva Jinek Het borsten incident 'Wereld Draait Door'


De borsten van Eva Jinek.

De economie zakt steeds dieper weg, het kabinet bezint zich op de moeder aller bezuinigingsoperaties en de brede maatschappelijke discussie in Nederland gaat over... de borsten van nieuwslezeres Eva Jinek.

Toegegeven: het gaat over heel veel in zo'n debat. Jinek zelf worstelde hardop met de ideale verhouding tussen blouse, topje en blote huid. Zoiets als de gulden snede bestaat niet in dit geval. De perfecte verhouding tussen textiel en vlees hangt af van het uur van de dag, de weersgesteldheid, de stand van de AEX-index, de gelegenheid, het gezelschap, het laatste nieuws, de eigen gemoedstoestand en nog 1001 andere zaken. Geen wonder dat Eva Jinek tot het laatste moment in dubio bleef.

Eva Jinek waande zich vlak voor de journaaluitzending onder collega's, maar de camerabeelden waarin Eva het over haar borsten en boobies heeft, belandden niettemin op internet. Op het web kreeg Jineks dilemma dankzij de diepzinnige bijdragen van onze weldenkende natie geheel nieuwe dimensies. Het ging er over de esthetiek van Jinek (“Lekker wijf!”), over esthetiek in vergelijkende zin (“Beter dan Noraly Beyer” en “Sacha de Boer blijft het lekkerst”), over stemvolume (voor een aanzienlijk van de bevolking zijn hard pratende vrouwen kennelijk erg bedreigend) en over het alomtegenwoordige complot der progressieven (“Zo probeert het linkse NOS Journaal toch nog kijkers te trekken”).

NOS journaal: Als je borsten maar goed zitten

Als journaallezeres wil je je beste beentje voor zetten. Eva Jinek zet het liefst haar twee 'beste beentjes' voor.

In een filmpje is te zien hoe Eva Jinek vlak voor de uitzending van het journaal druk bezig is om haar decolleté op orde te krijgen. De vraag of de knoopjes van haar bloes open of tóch meer dicht moeten houdt haar blijkbaar erg bezig en het oog van de kijker wil tenslotte ook wat...

Eva Jinek (Tulsa (Oklahoma), 13 juli 1978) is een Nederlands journalist en nieuwslezer, vooral bekend van haar presentatie van het NOS Journaal op 3.

Biografie
Eva Jinek verhuisde op haar elfde naar Nederland. Na een studie Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden is ze in 2004 bij de buitenlandredactie van het NOS Journaal gaan werken, waar ze zich bezighoudt met de Verenigde Staten. Daarnaast presenteert ze vanaf januari 2008 het NOS Journaal op Nederland 3. Ook valt ze vanaf het najaar 2008 in bij de ochtend- en middagbulletins van het NOS Journaal.

In mei van dat jaar vormde Eva Jinek samen met collega-redactielid Monique van Hoogstraten de redactie van Het maakbare nieuws, een bundel met verhalen van achttien buitenlandjournalisten, bedoeld als antwoord op het boek Het zijn net mensen van journalist-publicist Joris Luyendijk.

Grotere bekendheid kreeg Eva Jinek als medepresentator van de uitzending van de NOS over de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de (vanuit Nederland gezien) nacht van 4 op 5 november 2008. Samen met nieuwslezer Philip Freriks deed ze rechtstreeks verslag vanuit een restaurant vlakbij het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.. Op 20 januari 2009 was ze de centrale presentator van de live uitzending op Nederland 1 van de inauguratie van Barack Obama als 44ste president van de Verenigde Staten.

Op 2 maart 2009 kwam Eva Jinek in het nieuws toen repetitiebeelden, waarin ze haar decolleté schikt, op FOK! werden geplaatst. Een dag later is Eva Jinek de tafeldame van Matthijs van Nieuwkerk in het programma De Wereld Draait Door. Als reactie op het borsten incident zegt ze tegen Matthijs: "Nee, ik vind het niet echt vervelend. De eerste keer dat ik het zag, kreeg ik wel een rood hoofd. Dat geschreeuw! Waarom? Maar dit is wie ik ben. En ik geloof niet, dat ik me daarvoor hoef te schamen."