woensdag 18 augustus 2010

Eva Jinek presenteert Sail 2010 vanaf een boot op het water van de Amsterdamse IJ-haven


NOS Journaal presentatrice Eva Jinek presenteert Sail 2010 a.s. donderdag vanaf een boot op het water van de Amsterdamse IJ-haven.

Sail 2010 in Amsterdam is het grootste publieksevenement van Nederland en een van de grootste maritieme manifestaties ter wereld. Met om 13:00 aandacht voor de SAIL-IN Parade, een spectaculaire intocht van schepen van IJmuiden naar Amsterdam.

Deze intocht wordt aangevoerd door de Clipper Stad Amsterdam met prins Willem-Alexander aan boord. De uitzending bevat onder meer reportages over het schutten van de schepen bij de sluizen van IJmuiden en een videologboek van het 62 meter lange schip Wylde Swan op volle zee.

Marieke de Vries doet verslag vanuit IJmuiden, Jeroen Wollaars volgt de parade bij Pont Buitenhuizen aan het Noordzeekanaal en Melinde Kassens staat op het dak van het Amsterdamse havengebouw. Tenslotte doet Eva Jinek verslag van de intocht vanaf een boot op het water van de Amsterdamse IJ-haven.

Sail 2010

Een van de hoogtepunten van Sail Amsterdam is traditiegetrouw de Sail-in Parade. Ook dit jaar wordt die weer rechtstreeks door de NOS uitgezonden, met Eva Jinek als een van de presentatrices.

Voor de achtste keer vindt in de IJhaven Sail Amsterdam plaats. Bij deze gebeurtenis horen superlatieven als ‘het grootste publieksevenement van Nederland’ en ‘een van de grootste maritieme manifestaties ter wereld’.

Voorafgegaan door de clipper Stad Amsterdam, die een hoofdrol vervulde in de VPRO-serie Beagle, en met aan boord kroonprins Willem-Alexander, zullen ook dit jaar weer tientallen grote zeilschepen de IJhaven binnenvaren.

NOS-verslaggevers Marieke de Vries, Jeroen Wollaars, Mélinde Kassens en Eva Jinek verslaan deze intocht, die het begin is van Sail 2010, dat wordt gehouden van 19 tot 23 augustus.

Ook dit keer wordt de kern van dit maritieme feest gevormd door de grote zeilschepen, de zogenaamde tallships.

Sail 2010, donderdag 19 augustus, 13.00 Ned. 1, 19.00 Ned. 1

De NOS doet op 19 augustus verslag van SAIL Amsterdam 2010; het grootste publieksevenement van Nederland en één van de grootste maritieme manifestaties ter wereld.

Tussen 13.00 en 15.30 uur is er live aandacht voor de SAIL-IN Parade. Tussen 19.00 en 20.00 uur volgt een samenvatting van de hoogtepunten van de openingsdag op Nederland 1.

Onder aanvoering van de Clipper Stad Amsterdam, met prins Willem-Alexander aan boord, varen tientallen grote zeilschepen naar de Amsterdamse IJ-haven. Joost Karhof neemt vanuit de NOS-studio op de kop van het Java-eiland de presentatie voor zijn rekening.

NOS-verslaggevers Marieke de Vries, Jeroen Wollaars, Mélinde Kassens en Eva Jinek staan langs de route van de SAIL IN Parade. De uitzending bevat onder meer reportages over het schutten van de schepen bij de sluizen van IJmuiden en een videologboek van het 62 meter lange schip Wylde Swan op volle zee.

Marieke de Vries is in IJmuiden, Jeroen Wollaars volgt de parade bij Pont Buitenhuizen aan het Noordzeekanaal en Mélinde Kassens staat op het dak van het Amsterdamse havengebouw. Eva Jinek, tenslotte, doet vanaf een boot op het water van de Amsterdamse IJ-haven verslag van de intocht.

De 8e editie van SAIL Amsterdam vindt dit jaar van 19 tot en met 23 augustus plaats. Op de eerste dag varen de ruim veertig tall ships, zes marineschepen, drie replica’s en enkele opvallende moderne jachten in colonne vanuit IJmuiden over het Noordzeekanaal naar Amsterdam.

De schepen meren na de intocht af in de Amsterdamse IJ-haven waar Eva Jinek ze opvangt, en waar ze vervolgens vier dagen voor het publiek te bekijken en bezoeken zijn.

1 opmerking: